Mukavuutta kaikille.

Toivotamme tervetulleeksi jokaisen yksilön ainutlaatuisena omana itsenään ja luomme mukavan työpaikan edistyksellisten henkilöstökäytäntöjen avulla.

Henkilöstökäytännöt.

Kaikki ovat tervetulleita.

Olemme ottaneet käyttöön syrjimättömät rekrytointikäytännöt lisätäksemme monimuotoisuutta osaajiemme keskuudessa ja varmistaaksemme, että henkilöstöllämme on taidot vaalia syrjimättömyyttä ja yhteisöllistä osallisuutta.

yli 2/3 globaalista henkilöstöstämme on naisia, jotka ovat monimuotoisesti edustettuina yhtiön hallituksessa. yli 2/3 globaalista henkilöstöstämme on naisia, jotka ovat monimuotoisesti edustettuina yhtiön hallituksessa. yli 2/3 globaalista henkilöstöstämme on naisia, jotka ovat monimuotoisesti edustettuina yhtiön hallituksessa.

Syrjimättömyys ja yhteisöllinen osallisuus.

Forbes 2021. Parhaat työnantajan moninaisuuden kannalta.

Come As You Are™.

Toteutamme ”Come As You Are” -periaatetta (CAYA) luomalla syrjimättömän ja oikeudenmukaisen yhteisön kaikille Crocsin työntekijöille. Toteutamme tätä jatkuvien työntekijöiden palauteohjelmien ja CAYA-neuvoston edustajien kautta.

Ihmisoikeudet ja työnormit.

Läpinäkyvä, tasapuolinen markkinoihin perustuva globaali kompensaatiorakenne 21 maassa. Läpinäkyvä, tasapuolinen markkinoihin perustuva globaali kompensaatiorakenne 21 maassa.

Varmistamme mukavat työolot.

Meillä on käytössä sosiaalisten normien noudattamisen käytännesäännöt, joita sovelletaan kaikkiin alihankkijoinamme toimiviin tehtaisiin ja suoriin toimittajiimme eri puolilla maailmaa. Pyrimme takaamaan parhaat rekrytointikäytännöt, palkat ja työolosuhteet suorittamalla sovittuja ja pistotarkistuksia.